Penzijní fond Komerční banky dosáhl za 1. čtvrtletí 2012 zisku ve výši 372 milionů Kč

Penzijní fond Komerční banky vykázal za první čtvrtletí roku 2012 zisk ve výši 372 milionů Kč. Smlouvu s Penzijním fondem Komerční banky uzavřelo v prvních třech měsících letošního roku 32 tisíc nových účastníků.

V prvním čtvrtletí roku 2012 uzavřel Penzijní fond KB více než 32 tisíc nových smluv. Počet účastníků k 31. březnu 2012 vzrostl na více než 515 tisíc osob. Vzrostl také objem spravovaných prostředků – meziročně o 8 % na 31,2 miliardy korun.

Dlouhodobé výsledky fondu oceňují také odborníci v zahraničí. Penzijní fond Komerční banky obhájil loňský titul Nejlepší penzijní fond v České republice udělený mezinárodním magazínem World Finance i stejnojmennou cenu od britského finančního portálu Global Banking & Finance Review,“ uvedl Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel Penzijního fondu Komerční banky.

Investiční portfolio fondu bylo k 31. 3. 2012 tvořeno ze 79 % velmi bezpečnými dluhopisy, zastoupenými největší měrou českými státními dluhopisy, zbylých 21 % tvořil finanční majetek v podobě bankovních vkladů.