Doplňkové penzijní spoření KB PS navýší dětem úroky na KB Spořicím účtu Junior

25. 4. 2023 13:00

Doplňkové penzijní spoření pro děti dokáže vytvořit finanční rezervu nejen až na penzi, ale i na studia nebo bydlení. V 18 letech si totiž účastník DPS může vybrat až jednu třetinu vlastních naspořených prostředků. Zajištění dětí doplňkovým penzijním spořením ze strany rodičů nebo prarodičů je stále populárnější – v loňském roce se oproti roku 2021 zvýšil počet nových smluv našich dětských klientů o 52 % a zájem o ně rok od roku roste,“ uvedla Jana Petrovská, členka představenstva KB Penzijní společnosti s tím, že nejčastěji uzavírají DPS rodiče dětem ve věku do jednoho roku a průměrně jim přispívají 500 Kč měsíčně.

Synergie spoření a investic v KB má tři hlavní výhody. Pokud klient uzavře dětské DPS, získá kromě atraktivní úrokové sazby 6,5 % p.a.  ještě 1 000 Kč jako bonus za novou smlouvu doplňkového penzijního spoření. A pokud dítě KB Spořící účet Junior ještě nemá a zřídí si jej, Nabídka bonusu 500 Kč ke KB Spořicímu účtu Junior je platná do 30. září 2023, bonus 1 000 Kč k DPS je možné získat až do konce roku 2023.

Na letošní rok připravila skupina KB komplexní finanční plán pro děti, podrobnosti jsou k dispozici na webu KB.

Michal Teubner
Komunikace KB