Již 100 tisíc klientů Komerční banky platí mobilem

Již více než 100 tisíc klientů Komerční banky využívá některou z mobilních platebních služeb, které jsou dostupné v ČR: Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay. Klienti KB si ve svých zařízeních (mobilech, hodinkách či iPadech) aktivovali více než 115 000 karet. Měsíční objem transakcí stoupl čtvrtletně (březen – červen) o 40 % na 650 milionů Kč. V měsíci červenci pak jen prostřednictvím Apple Pay dosáhl počet transakcí jednoho milionu.

6. 8. 2019 11:15

„Dynamický nárůst zájmu o platby mobilním telefonem překonal naše očekávání. Klienti oceňují zejména rychlost plateb, vysoký komfort a snadnou obsluhu všech čtyř mobilních platebních služeb, které Komerční banka nabízí jako jedna z pouhých dvou bank v ČR.“

Monika Truchliková, která vede Tribe Cash, Cards and ATMs v Komerční bance

Platba mobilním telefonem je vysoce návyková. Po jejím osvojení (zpravidla stačí pět plateb mobilem) klienti již většinou přestanou používat plastovou kartu.

Klienti Komerční banky využívají platby mobilním telefonem k úhradě jak malých částek v řádech jednotek korun, tak i statisícových - například 400 tisíc za osobní automobil.

Pavel Zúbek
Vedoucí externí komunikace