Komerční banka zrychluje zahraniční platby

Komerční banka zrychlila odesílání zahraničních plateb s připsáním na účet banky příjemce ve stejný den, rychleji tak zpracujeme 46 % zadaných zahraničních plateb. Týká se to zahraničních plateb zadaných do 11:00 hodin, s požadavkem na zpracování online i prostřednictvím papírových příkazů.

16. 11. 2020 12:00

„Vše se neustále zrychluje, to platí samozřejmě i pro bankovní služby. V květnu tohoto roku jsme zrychlili připisování běžných SEPA plateb. Nyní budeme připisovat na účet banky příjemce v den zadání příkazu i zahraniční platby a to bez nutnosti, aby klient požadoval sám rychlejší urgentní zpracování.“

Monika Truchlíková, manažerka tribu Platební metody v KB

Zahraniční platby v měnách EUR, USD, CZK, GBP, DKK, CHF, NOK, SEK a CAD zadané klienty v pracovní dny do 11:00 hodin s požadavkem na zpracování online, předané na papírových příkazech nebo z trvalých příkazů k zahraničním platbám, jsou předány k dalšímu zpracování přeshraničních plateb do systému SWIFT a do slovenských bank přes systém SIPS tak, aby byly připsány na účet banky příjemce v den jejich zadání, tj. ve lhůtě D+0.

Provádění urgentních zahraničních plateb zůstává beze změny, tedy za příplatek dle Sazebníku KB. Zadávat urgentní zahraniční platby je možné v pracovní dny až do 13:00 hodin v měnách CZK, DKK, CHF, NOK, SEK a do 14:00 hodin v měnách CAD, EUR, GBP a USD. Takto zadané zahraniční platby jsou připsány na účet banky příjemce rovněž v den jejich zadání, tj. ve lhůtě D+0.

Zrychlení zahraničních plateb se týká zadání:

• na online formulářích v internetovém bankovnictví;
  • importem v dávce v online režimu v internetovém bankovnictví;
  • importem v dávce v průběžném režimu v internetovém bankovnictví (pokud je v okamžiku jejich zadání na účtu klienta dostatek peněžních prostředků);
  • na papírovém příkazu přes pobočku KB;
  • platby z trvalých příkazů k zahraniční platbě.

Pavel Zúbek
Komunikace KB