• Články
  • Kreditka – peníze vždy po ruce

Kreditka – peníze vždy po ruce

Kreditní karta v sobě spojuje platební kartu, půjčku a různé výhody jako např. cestovní pojištění, nebo přispívání na penzijní spoření. Když platíte kreditkou, nepoužíváte své vlastní prostředky, ale peníze banky. Peníze máte vždy po ruce až do předem sjednaného limitu.

Kreditka je spojením platební karty, půjčky a různých výhod. Když s ní platíte, nepoužíváte vlastní peníze, ale peníze banky. Ty můžete čerpat až do předem stanoveného limitu. Na vrácení peněz máte k dispozici bezúročné období, které je u Komerčky 45 dní. Nemusíte ale vracet vše najednou, stačí měsíčně poslat alespoň tzv. minimální splátku. V internetovém nebo mobilním bankovnictví uvidíte výši minimální splátky i termín její splatnosti. Provedeme ji automaticky z vašeho účtu u Komerční banky, a vy zajistíte dostatek prostředků ve výši pravidelné měsíční splátky v den splatnosti.

Další výhody kreditky

Platit kreditkou se vyplatí z několika důvodů. S kreditními kartami bývají spojeny příspěvky na penzijní spoření, cestovní pojištění pro celou rodinu nebo třeba pozáruční oprava spotřebičů. Vždy si zjistěte, jaké výhody se pojí právě s vaší kreditní kartou.

Díky kreditce máte peníze vždy po ruce i na běžném účtu. V rámci rámci bezúročného období si u Komerčky můžete navíc převést peníze z kreditky na svůj běžný účet – když například potřebujete poslat neodkladnou platbu a nemáte na účtu v tu chvíli dostatek prostředků.  

Kreditku oceníte také v zahraničí, a to zejména při půjčování auta. Mnohé půjčovny totiž pro rezervaci vozu debetní karty nepřijímají a bez kreditky zde nepochodíte.

Platby kreditkou v zahraničí

Se všemi kreditními kartami od Komerční banky můžete platit v zahraničí zdarma. Nemusíte mít ani účet vedený v cizí měně. Výběry z bankomatů kreditkou obecně nedoporučujeme, protože se s nimi můžou pojit poplatky.

Kreditky v Komerčce

V Komerčce nabízíme tři různé kreditní karty, které pokryjí různé potřeby. Pro podnikatele potom máme podnikatelskou kreditku.

Pro občany nabízí:

  • 4U karta – Tato kreditní karta je bez měsíčního poplatku za správu a vedení úvěru, i když kartu nepoužíváte a získáte k ní automaticky pojištění schopnosti splácet. Kromě toho můžete využít službu pozáruční opravy spotřebičů i opravu havárií v domácnosti.

  • A karta – S touto kartou získáte prodloužené záruky, příspěvek na penzijní spoření i asistenta na telefonu.

  • Kreditní karta World Elite – Karta pro ty, kteří hodně cestují, ať už pracovně nebo s rodinou. Součástí této karty je cestovní pojištění pro vás i vaši rodinu i vstupy do letištních salonků.

Podnikatelům a firmám nabízí:

  • Karta Business World – Jedná se o první podnikatelskou kreditní kartu, která snižuje vaše náklady za nákupy tím, že vám vrací peníze. Tato kreditní karta je určena pro zkušené i začínající podnikatele.

Co dělat v případě zneužití kreditní karty

Pokud máte podezření, že vám kartu někdo ukradl nebo zná její údaje, případně pokud ztratíte telefon, ve kterém máte kartu zdigitalizovanou, na nic nečekejte a volejte Podporu platebních karet na čísle +420 955 512 230. Vaši kartu trvale zablokujeme a vydáme novou – ta vám přijde poštou během několika dní. Kartu si můžete vyzvednout i na pobočce – vše závisí na vašem nastavení, které si můžete zkontrolovat v internetovém nebo mobilním bankovnictví.

Pokud víte, že jste kartu někde zapomněli, třeba v práci nebo na chalupě, je dobré si ji ihned zamknout přes mobilní nebo internetové bankovnictví.

Jak získat kreditku

O kreditní kartu si můžete zažádat po telefonu nebo na pobočce. Pokud už u nás máte účet, žádost provedete jednoduše v internetovém bankovnictví nebo mobilní aplikaci.

Noví klienti budou potřebovat: 

Jako občan:

  • dva doklady totožnosti,
  • české občanství nebo alespoň trvalý pobyt či povolení k pobytu v ČR,
  • věk minimálně 18 let.

Jako podnikatel či firma:

  • dva doklady totožnosti,
  • živnostenský list nebo výpis z obchodního rejstříku.

Chci kreditku