Výhody kreditní karty

Kreditní karta přináší řadu výhod. Mezi hlavní patří bezúročné období a různé benefity, které placením kreditkou získáte. Díky kreditní kartě jsou ve větším bezpečí vaše vlastní finance – když s ní platíte, používáte peníze banky. Kreditka se vám bude hodit také při cestování. Některé půjčovny aut nebo hotely totiž debetní karty přijímat nemusí a bez kreditky jejich služeb nebudete moct využít.

Bezúročné období

Kreditka je typ úvěru – když ji používáte, platíte prostředky půjčenými od banky. Na rozdíl od jiných úvěrových produktů vám ale poskytuje bezúročné období na to, abyste peníze vrátili a nezaplatili nic navíc. Délka tohoto období záleží na poskytovateli vaší karty. Kreditní karty od Komerčky mají bezúročné období 45 dnů.

Peníze ihned po ruce

Výhodou kreditní karty jsou peníze kdykoli k dispozici. Můžete ji používat denně na běžné nákupy. Nemusíte ani hlídat datum, kdy máte peníze splatit, stačí mít na účtu nastaveno inkaso a banka si v daném období stáhne sama minimální splátku pro dané období.

Pokud ji pravidelně nevyužíváte, poslouží jako záloha pro nenadálé výdaje. Nemusíte opakovaně žádat o půjčku. Peníze můžete využít až do výše úvěrového limitu vaší kreditní karty, a to kdykoli potřebujete. Peníze na kreditní kartě můžete využívat opakovaně.

Vaše finance v bezpečí

S kreditkou používáte prostředky banky. Pokud by kartu někdo zneužil, máte peníze na svém účtu v bezpečí. Na kreditní kartě je zloděj limitovaný vaším nevyčerpaným úvěrovým limitem, víc z ní nedostane. Navíc, kdyby došlo ke zneužití vaší kreditky a museli byste ji zablokovat (neboli stoplistovat), neztratíte tak přístup k financím na svém běžném účtu.

Na kreditní kartě si navíc sami můžete nastavit limity pro placení, stejně jako u debetní karty ke svému účtu a to v mobilním nebo internetovém bankovnictví.

Benefity

S kreditními kartami se často pojí zajímavé benefity, například prodloužená záruka při nákupu spotřebičů nebo že se vám procento z provedených plateb posílá zpět jako příspěvek na penzijní pojištění. Záleží jen na vás, jakou kreditku si vyberete.

Z kreditní karty si můžete navíc převést peníze na svůj běžný účet a využít je třeba na zaplacení účtů nebo jiné platby. Pokud máte kreditku u jiné banky, rádi vám ji převedeme k nám.

Parťačka na cestování

Kreditní karta je skvělou společnicí na cesty. Nejenže chráníte své vlastní peníze, ale také máte větší výběr co se týče ubytování nebo třeba půjčení auta. Mnohé půjčovny vozů a ubytovací zařízení v zahraničí totiž nepřijímají debetní karty a rezervaci vám umožní provést pouze s kreditkou. S některými kreditními kartami automaticky získáte i cestovní pojištění a vstupy do letištních salonků.

Na co si dát pozor

Když budete na kreditní kartě využívat všech výhod, hlavně bezúročné období, může vám ulehčit každodenní život. Jsou ale dvě věci, kterých byste se měli pokud možno vyvarovat, aby se vám její používání stále vyplatilo.

Výběry z bankomatu kreditkou

Na výběry z bankomatu se nemusí vztahovat bezúročné období. Mohlo by se vám snadno stát, že vám z vybrané částky hned začne naskakovat úrok. V Komerční bance se vám ale výběry z občanských kreditek do bezúročného období počítají, nemusíte se tedy ničeho bát.

Když nestihnete půjčené peníze včas vrátit

Když nestihnete peníze vrátit v rámci bezúročného období, začne se vám aktuální dlužná částka úročit a při vrácení musíte zaplatit částku vyšší o daný úrok. Kolik to je, zjistíte v mobilním nebo internetovém bankovnictví. Pokud si nechcete datum splátky v rámci bezúročného období hlídat, můžete si nastavit automatickou splátku.

Půjčené peníze, které jste nestihli splatit v bezúročném období, můžete splácet i postupně. Datum těchto splátek nemusíte hlídat, provedeme vám je automaticky z vašeho účtu u Komerční banky

Sjednejte si kreditní kartu