Dlouhodobé půjčky

V životě se můžou objevit situace, ve kterých si potřebujete půjčit větší obnos s delší dobou splácení v horizontu několika let až desetiletí. Dlouhodobé půjčky jsou na trhu běžné – typickým příkladem je hypotéka, ale i osobní půjčka. Úvěry s delší dobou splácení jsou vhodné na jakékoli osobní potřeby, na vzdělání nebo náklady spojené s pořízením nemovitosti.

Osobní půjčka

Osobní půjčka je klasická, tzv. neúčelová půjčka. Můžete ji tedy využít na cokoli. Výhody takové půjčky spočívají hlavně v její flexibilitě. Splácení si můžete rozložit tak, aby pro vás měsíční splátka nebyla příliš velká zátěž, nejdéle však na 8 let. A pokud budete chtít dobu splácení zkrátit, můžete kdykoli využít mimořádnou splátku a zbytek půjčky nebo její část předčasně splatit – samozřejmě bez poplatku.

  • Výše půjčky od 10 000 do 2 500 000 Kč
  • Doba splácení od 1 do 8 let
  • Peníze můžete použít na cokoli

Studentská půjčka

Vzdělání je skvělá investice, ale také může být velmi nákladná. Ne každý si ho může dovolit platit jen s pomocí rodiny nebo ze svého. Ať už potřebujete zaplatit školné nebo vzdělávací kurz, chcete jet studovat do zahraničí, koupit si nový počítač nebo jiné drahé vybavení, pomůže vám osobní půjčka.

Požádat o ni můžete, i když máte během studia jen malý příjem z brigád, nebo dokonce vůbec žádný. V takovém případě můžete ručit třetí osobou, která stálý příjem má. 

Konsolidace půjček

Pokud už nějakou půjčku máte, a k tomu splácíte ještě kreditní kartu a kontokorent , může vám pomoci sloučení neboli konsolidace půjček do jedné. Díky ní můžete získat nejen lepší podmínky, třeba nižší měsíční splátky nebo úrok, ale také si ve svých financích uděláte pořádek. Jestli potřebujete, můžete si půjčit ještě peníze navíc.

  • Konsolidovat můžete 30 000 až 2 500 000 Kč
  • Doba splácení od 1 do 10 let
  • Ke sloučeným půjčkám si můžete půjčit ještě peníze navíc

Hypotéka

Hypotéka patří mezi typické zástupce dlouhodobých půjček – většinou ji lidé splácí desítky let. Je určená na na bydlení, typicky na koupi nemovitosti, rekonstrukci, stavbu domu apod. Nemovitostí za hypotéku ručíte.

Jedná se o účelovou půjčku, a proto je třeba výdaje bance dokládat. Výhodou účelových půjček je obvykle nižší úroková sazba v porovnání s neúčelovými půjčkami.

  • Můžete si půjčit až 100 % ceny nemovitosti
  • Doba splácení až 30 let
  • K hypotéce můžete získat až 800 000 Kč na cokoli

Americká hypotéka

Americkou hypotéku s tou klasickou spojuje nutnost ručení nemovitostí. Narozdíl od ní ale patří mezi neúčelové dlouhodobé půjčky, takže peníze můžete použít na cokoli.

Díky ručení nemovitostí obvykle získáte výhodnější úrok než s běžným úvěrem. V porovnání s klasickou hypotékou ale bude úroková sazba pravděpodobně o něco vyšší právě proto, že je americká hypotéka neúčelová.

  • Můžete si půjčit až 70 % ceny nemovitosti, až 10 milionů Kč
  • Doba splácení až 20 let
  • Peníze využijete na cokoli

Vhodný doplněk k dlouhodobým půjčkám

Nečekané životní události mohou potkat kohokoli. Kdybyste se dostali do finanční tísně, která by vám bránila dostát závazkům, oceníte pojištění schopnosti splácet. Pomůže např. v případě ztráty zaměstnání, pracovní neschopnosti, plné invalidity nebo smrti. Pojistit můžete i partnera nebo partnerku.

Sjednejte si osobní úvěr