Malé půjčky pro podnikatele

Nastartovat podnikatelský projekt nebo udržet dobré cashflow v zavedeném podnikání není vždy snadné. Malé půjčky pro podnikatele jsou běžnou záležitostí a setkáte se s nimi u mnoha bank. Kromě klasického podnikatelského úvěru se jako řešení nabízí povolený debet nebo kreditní karta. Zjistěte, který typ malé půjčky nejvíc splňuje vaše představy a požadavky.

Ať už potřebujete nastartovat své podnikání, proplatit faktury nebo nakoupit nové vybavení pro váš byznys, může vám pomoci malá půjčka. Pokud potřebujete peníze jen na překlenutí krátkého období, řešením je kontokorent k vašemu podnikatelskému účtu. Kreditní kartou pro podnikatele zase vyřešíte nákupy zboží nebo materiálu. V případě, že si peníze chcete půjčit na delší dobu a postupně je splácet, vyplatí se vám některý z podnikatelských úvěrů.

Kontokorent pro podnikatele

Povolený debet, neboli kontokorent, je častým doplňkem nejen osobních, ale i podnikatelských účtů. Limity povolených debetů pro podnikatele jsou vyšší než bývá zvykem u běžných účtů, mohou se pohybovat ve statisících až milionech korun. Můžete ho ale samozřejmě využít i jako malou půjčku, třeba jen na několik tisíc korun. Princip je stejný jako u kontokorentu na běžném účtu – úroky platíte pouze ze dnů, kdy jste svůj účet přečerpali. Podmínkou je, že případný záporný zůstatek dorovnáte do 360 dnů. Kontokorent se automaticky splácí každou příchozí platbou, o jeho splátku se tedy nemusíte sami starat. 

Podnikatelé využívají povolený debet na pokrytí výkyvů v příjmech a výdajích, když čekají na proplacení faktur od zákazníků nebo na cokoli jiného, co nechtějí řešit podnikatelským úvěrem. Výhoda kontokorentu je možnost používat ho opakovaně, bez nutnosti znovu o něj žádat nebo zařizovat cokoli dalšího.

Věděli jste, že…

Kreditní karta pro podnikatele

Alternativou kontokorentu je kreditní karta pro podnikatele. Ta funguje stejně jako jakákoli jiná kreditní karta k běžnému účtu – tedy při placení s ní používáte peníze banky. Když půjčenou částku vrátíte během bezúročného období, neplatíte žádný úrok . Vyčerpanou částku ale můžete splácet i postupně, potom vám banka naúčtuje úrok podle vaší úrokové sazby.

U Komerčky vydáváme kreditní karty pro podnikatele s limitem až 500 000 Kč a bezúročným obdobím standardně 45 dnů. Z provedených plateb vám navíc vrátíme 1 % zpět.

Malá půjčka pro podnikatele

Nejnižší částku, kterou si jako podnikatel můžete u Komerčky půjčit, je 20 000 Kč, horní limit se pohybuje v řádu milionů korun. Splátky si můžete rozložit klidně i na několik let, aby příliš nezatížily váš rozpočet. Ke všem podnikatelským úvěrů si můžete sjednat i pojištění schopnosti splácet, které vám bude krýt záda v případě nečekaných životních situací.

K podnikatelským úvěrům u Komerčky patří:

  • Profi úvěr Start – půjčka pro začínající podnikatele na nákup vybavení, vozidel, zboží nebo pronájem prostorů
  • Profi úvěr – půjčka pro firmy nebo podnikatele, kteří potřebují obnovit nebo zmodernizovat vybavení kanceláře, pořídit si nové stroje nebo třeba auto
  • Podnikatelské provozní úvěry – různé druhy úvěrů na provoz podnikání, investice nebo překlenutí dočasného finančního výpadku
  • Profi úvěr revolvingový – krátkodobá půjčka na provoz podnikání, která se dá čerpat i opakovaně

Sjednejte si úvěr