Půjčka do 10 000 Kč

Některé měsíce můžou být finančně náročnější než jiné. Porouchá se auto nebo se rozbije důležitý spotřebič v domácnosti, najednou je i finanční rezerva pryč, a pořád vám pár tisíc chybí. Jako první řešení vás možná napadne si krátkodobě půjčit. Nabídek najdete hodně, kromě nebankovních společností nabízejí půjčku do 10 000 Kč i některé banky. Není to ale řešení jediné, často může být výhodnější využít kontokorent na účtu nebo kreditní kartu.

Jak na půjčku do 10 000 Kč

Na takzvané mikropůjčky neboli půjčky menších finančních částek můžete narazit hlavně u nebankovních poskytovatelů. Jako u kterékoli jiné půjčky je důležité dobře vybírat. Nabídka na trhu je rozsáhlá a menší půjčky nabízejí i banky, u nichž máte jistotu, že si půjčujete bezpečně. U Komerčky si můžete vzít půjčku od 10 000 Kč.

Alternativy půjčky do 10 000 Kč

Běžná půjčka ale není jediná možnost, kterou máte. Obzvlášť pokud si chcete půjčit jen krátkodobě, třeba pár dní před výplatou. Vhodnějším řešením pro vás může být kontokorent nebo kreditní karta.

Kontokorent

Kontokorent neboli povolený debet vám dovolí jít na účtu do minusu a zalepit tak finanční díru, když vám pár tisíc chybí. Jakýmkoli připsáním peněz na účet se dluh sníží nebo dorovná. Jakmile se přehoupnete do kladných čísel a kontokorent přestanete používat, nic za něj neplatíte. Hodí se tedy jako finanční rezerva pro případ nouze. Výhoda je, že jakmile vám ho banka schválí, můžete povolený debet využívat opakovaně.

Úroky platíte, jen když kontokorent využíváte. Vyčerpanou částku můžete splácet podle svých možností. Například pokud vám na účet chodí pravidelně výplata, která je vyšší než limit vašeho kontokorentu, nemusíte nic hlídat. S každou další výplatou půjdete do plusu a kontokorent splatíte.

V Komerční bance si můžete sjednat povolený debet až do 60 000 Kč. Kontokorent nabízíme i ke studentskému účtu. Studenti dokonce mohou jít až 5 000 Kč do minusu bez úroků.

Kreditní karta

Také kreditka vám může sloužit jako finanční rezerva, kterou máte kdykoli k dispozici. Nabízí bezúročné období, ve kterém když vrátíte částku, kterou jste z kreditky utratili, nezaplatíte nic navíc. V Komerčce trvá bezúročné období až 45 dní. Pozor ale na včasné splácení – pokud to nestihnete, začne vám nabíhat úrok, který je obvykle vyšší než u běžných úvěrových produktů.

Kreditní karty většinou nabízejí i další výhody, např. slevy na nákupy, pojištění nebo příspěvek na penzijní spoření. Záleží na vás, kterou si vyberete.

Přehled půjček od Komerčky

4U karta

4U karta

Kreditní karta s úrokem jen 16,9 % p. a.
Půjčka na cokoli

Půjčka na cokoli

Peníze na cokoli s úrokem od 5,9 % p. a.
Kontokorent

Kontokorent

Finanční rezerva kdykoli a na cokoli
potřebujete