Půjčky pro cizince

Půjčky pro cizince, kteří se do České republiky přestěhovali třeba kvůli zaměstnání, jsou na trhu také běžně dostupné. Jedná se o klasickou osobní půjčku, neboli spotřebitelský úvěr. Pokud tu máte trvalý pobyt, povolení k pobytu v ČR nebo jste už získali české občanství, můžete o půjčku požádat.

Co budete potřebovat k půjčce pro cizince

Abyste o půjčku mohli zažádat, musíte splňovat jednu ze 3 podmínek:

  • Trvalý pobyt na území České republiky
  • Povolení k dlouhodobému pobytu v České republice
  • České občanství


Společně s žádostí pak předložíte dva doklady totožnosti (například cestovní pas a řidičský průkaz) a také potvrzení o vašich příjmech. To vám buď vystaví zaměstnavatel, nebo v případě podnikání doložíte bance daňové přiznání a doklad o tom, že jste zaplatili daň z příjmu (například výpisem z účtu).

Pokud už v bance máte běžný účet, můžete si o půjčku zažádat i on-line, a to přes internetové nebo mobilní bankovnictví. Pokud ne, můžete se zastavit na jakékoli naší pobočce, kde s vámi žádost sepíšeme. Zabere to přibližně půl hodiny.

Půjčku si nastavíte, jak potřebujete

Půjčka pro cizince je neúčelová, takže záleží na vás, za co peníze utratíte. Splátky si už při sjednání rozložíte tak, aby vám jejich výše vyhovovala. Stejně tak si nastavíte i den, ke kterému budete splátku půjčky posílat.

Doporučujeme vybrat si datum například pár dní po výplatě, abyste se nedostali do problémů, kdyby se váš zaměstnavatel s penězi o pár dní zpozdil.

Pokud by se stalo, že si třeba najdete novou práci a výplata vám bude chodit jiný den, nic se neděje. Můžete požádat o změnu termínu posílání splátek.

Pojištění schopnosti splácet

Další možností je myslet na rizika dopředu a pojistit se. K půjčce vám nabídneme pojištění schopnosti splácet, které vám pomůže v situacích, kdy nebudete schopni splácet.

Pokud přijdete o zaměstnání, pojišťovna za vás bude posílat splátky od 3. měsíce. Kdybyste onemocněli a potřebovali dlouhodobé léčení, splácí za vás pojišťovna už od 1. dne. V případě plné invalidity nebo smrti za vás uhradí celý dluh či jeho pojištěnou část.

Kde si o půjčku zažádáte

Pokud ještě nejste naším klientem, můžete si o půjčku požádat po telefonu. Bankéř s vámi upřesní detaily a domluví vám schůzku na nejbližší pobočce. Případně si můžete setkání můžete rovnou sjednat sami.

Sjednejte si osobní úvěr