• Články
  • Jak nejvýhodněji zkombinovat spořicí produkty

Jak nejvýhodněji zkombinovat spořicí produkty

Banky nabízejí celou řadu produktů, které vám mohou pomoci zhodnotit vaše peníze. Spořicí účty jsou skvělé pro vytvoření finanční rezervy nebo odkládání na různé cíle. Největšího zhodnocení a překonání inflace zase můžete dosáhnout pomocí investic. Jisté a bezpečné zhodnocení volných prostředků vám zajistí termínované účty, zajímavé výnosy a další výhody nabízí různé další investiční produkty, například doplňkové penzijní spoření. Podívejte se, jak spořicí a investiční produkty co nejvýhodněji zkombinovat tak, aby vaše peníze rostly.

Jak nejvýhodněji používat spořicí účet

Spořicí účty bývají úročeny pevnou roční úrokovou sazbou, která může být doplněna i o zajímavé bonusy. Využijte toho a nechte odložené peníze růst. Na spořicích účtech je vhodné mít uloženou rezervu, která pokryje 3–6 měsíců vašich pravidelných měsíčních výdajů. V KB+ vám s takovým cílem rádi pomůžeme. Stačí využít obálku železná rezerva, která vám na základě vašich měsíčních výdajů spočítá, jak by měla být rezerva ve vašem případě vysoká. Cílovou částku železné rezervy si ale můžete zvolit i sami.

Oblíbené jsou také spořicí obálky, do kterých si můžete odkládat peníze na konkrétní cíle, třeba na nové kolo nebo vysněnou dovolenou. Takových obálek u nás můžete mít najednou založených až 10.

Výhodou spořicích účtů je vysoká likvidita – peníze si během pár vteřin můžete převést na běžný účet a naložit s nimi, jak zrovna potřebujete.

Nebojte se investovat

Peníze nad rámec rezervy nebo spořicích obálek pak můžete výhodněji zhodnotit pomocí jiných produktů.

Investice představují jednoduchý a efektivní způsob, jak zhodnotit své prostředky a chránit je před inflací. S investováním můžete navíc často dosáhnout na vyšší výnosy než na spořicích a vkladových účtech.

Investovat můžete od stovek korun až po částky v řádu milionů. Pravidelné investování už od 500 Kč měsíčně nezatíží váš rozpočet a pomůže vám vytvořit zajímavou finanční rezervu, na cokoli potřebujete. 

Investice si můžete spravovat sami v internetovém bankovnictví, nebo využijte našich dlouholetých zkušeností a své portfolio svěřte specialistům. Nabízíme také možnosti prémiových investic a nadstandardních služeb.

Využijte termínovaný účet a další investiční produkty

Když máte volné peníze a chcete je bezpečně uložit, vhodným produktem je termínovaný účet, se kterým získáte pevnou úrokovou sazbu po celou dobu vkladu až po dobu 12 měsíců do výše zůstatku 3 miliony. Termínovaný účet si snadno sjednáte ve svém internetovém bankovnictví.

Pořídit si můžete i další investiční produkty, jako je třeba investiční životní pojištění, doplňkové penzijní spoření nebo investiční zlato. Vyberte si z mnoha možností, které nabízíme ve spolupráci s KB Pojišťovnou, KB Penzijní společností, Société Générale a skupinou Amundi, největším správcem aktiv v Evropě.


Upozornění: S investováním jsou spojena různá rizika, přičemž hodnota investice může stoupat i klesat a není zaručena návratnost původní investované částky.