• Články
  • Jak je to s poplatky u běžných účtů

Jak je to s poplatky u běžných účtů

Při srovnání bankovních účtů hraje roli víc faktorů než jen výše poplatků za vedení. Nenechte se zmýlit jediným číslem a porovnejte všechny parametry, které rozhodují o tom, zda pro vás konkrétní běžný účet bude výhodný.

Účet bez poplatků nemusí být zdarma

Zřizujete-li si nový běžný účet, nejspíš narazíte na spoustu reklam, které vám slibují nulové poplatky. „Účet bez poplatků“ však nemusí znamenat nulové výdaje za každých okolností. Vedení účtu můžete mít sice zdarma, ale zaplatíte za jiné služby, třeba za odchozí platby. Když potřebujete odeslat měsíčně několik plateb, nemusí se vám takový účet vyplatit.

Obvyklé poplatky u běžných účtů

Majitelé běžných účtů se často setkávají s poplatkem za výběr z bankomatu jiné banky.

V poplatcích u běžných účtů za výběry z bankomatu najdete výrazné rozdíly, které v součtu mohou vydat i na stovky korun ročně. Záleží na tom, zda jste zvyklí mít u sebe v peněžence stále hotovost a vybíráte z bankomatu často. Od roku 2023 s kartou od Komerčky vybíráte zdarma nejen z bankomatů KB, ale i dalších vybraných bank v rámci bankomatové sítě.

Platit můžete také za vytvoření trvalého příkazu nebo inkasa. Banky mají povinnost uvést všechny poplatky v sazebníku. Nebojte se zeptat na všechny poplatky u běžných účtů.

Založte si u nás účet v tarifu