Spořicí účty pro dospělé

Spořicí účet se vám hodí, když máte na běžném účtu peníze, které dlouhodobě nevyužíváte a prakticky vám tam jen leží. Vytvořit si finanční rezervu na spořicím účtu je teď snazší než kdy dřív – obálka „železná rezerva“ vám na základě vašich příjmů a výdajů sama doporučí, kolik byste si měli naspořit.

Zhodnocení peněz a okamžitý přístup

Na spořicím účtu se vám peníze zhodnocují a zároveň k nim máte okamžitý přístup. Třeba když potřebujete několik tisíc na novou troubu, lednici nebo vymalování bytu.

Za jak dlouho máte peníze ze spořicího účtu k dispozici

Pokud si převádíte peníze ze spořicího účtu na svůj běžný účet v rámci jedné banky pomocí internetového bankovnictví, budete je mít na běžném účtu prakticky okamžitě.

Vytvořte si železnou rezervu

Železná rezerva jsou úspory, které můžete využít pro nečekané situace. Obvykle se doporučuje mít vytvořenou rezervu ve výši tří vašich měsíčních platů, ale záleží samozřejmě i na vašich pravidelných výdajích. Mobilní bankovnictví KB+ vám na základě vašich příjmů a výdajů doporučí, jak vysokou rezervu byste si měli vytvořit právě vy. Můžete si ji ale nastavit i sami. 

Využijte spořicí obálky

Na spořicím účtu můžete mít najednou až 10 spořicích obálek (nad rámec obálky „železná rezerva“) a do nich si odkládat peníze, na co zrovna potřebujete nebo po čem toužíte. Třeba na nový počítač, vysněnou dovolenou nebo sportovní vybavení. Obálky si sami pojmenujete a nastavíte u nich cílovou částku. Můžete je také kdykoli zrušit a založit nové.

Spoření pro podnikatele i soukromé osoby

Finanční rezervu si netvoří jen soukromé osoby ze svého platu či mzdy, ale i podnikatelé. Třeba pro případ, že se jim v provozovně rozbije nějaké zařízení a je potřeba koupit nové, jinak podnikání nemůže pokračovat.

Spořit tak u nás můžete i jako podnikatel, a to v rámci produktu Profi spořicí účet. I pro vás pak platí základní úroková sazba a možnost získat bonusovou úrokovou sazbu.

Sjednání přes telefon, online či na pobočce

Sjednání spořicího účtu je snadné. Pokud u nás máte běžný účet, můžete si spořicí účet sjednat sami v internetovém bankovnictví nebo mobilní aplikaci.

Jestli ještě nejste naším klientem nebo si spořicí účet nechcete zakládat sami, můžete zajít na jakoukoli naši pobočku nebo nám dejte své telefonní číslo a my se vám ozveme.

Obsluha všech produktů z jednoho místa

Když máte několik účtů nebo jiných produktů, jistě oceníte, že je můžete spravovat všechny na jednom místě v internetovém bankovnictví.

U nás máte na jednom místě nejen produkty KB, ale díky službě multibanking si můžete připojit i účty jiných bank. Vše pohodlně spravujete ve svém internetovém nebo mobilním bankovnictví.

Sjednejte si spořicí účet