• Vše o KB
  • Novinky
  • Jistota s Linetem: nový projekt Nadace Jistota a společnosti LINET

Jistota s Linetem: nový projekt Nadace Jistota a společnosti LINET

Nadace Komerční banky - Jistota uzavřela smlouvu o spolupráci se společností LINET, předním světovým výrobcem nemocničních lůžek. Partnerství v oblasti spolufinancování nákupu polohovacích lůžek a souvisejícího vybavení přinese jen letos tuzemským zdravotnickým zařízením úsporu až 2 miliony korun.

21. 5. 2010 10:00
Témata

V rámci projektu "Jistota s Linetem" se společnost LINET zavázala poskytnout zájemcům z řad hospiců, léčeben dlouhodobě nemocných, domovů pro seniory nebo ústavů pro osoby nemocné Alzheimerovou chorobou slevu ve výši až 25 % z katalogové ceny polohovacích lůžek. Nadace KB - Jistota pak poskytne v rámci projektu zdravotnickým zařízením dotaci ve výši až 20 % z katalogové ceny výrobku. Celkově tak mohou zdravotnická zařízení při nákupu polohovacích lůžek získat úsporu až 45 % z běžné ceny.

Pro rok 2010 se zavázala společnost LINET poskytnout celkovou slevu ve výši minimálně 1 mil. Kč, Nadace KB - Jistota pak poskytne dotace na nákup lůžek až do souhrnné výše 1 mil. Kč. Smlouva o spolupráci na projektu je uzavřena na dobu neurčitou, současné podmínky spolupráce pak platí do 31. března 2011.

"Pomoc slabým a nemocným je důležitou součástí každodenních aktivit společnosti LINET. Projekt Jistota s Linetem tak do naší filozofie dokonale zapadá. Pevně věřím, že přinese lepší péči alespoň několika desítkám pacientů, kteří jsou dlouhodobě upoutáni na lůžko a moderní produkty LINET mohou významně zlepšit kvalitu jejich života."

Radek Chvosta, obchodní ředitel pro ČR společnosti LINET

"Hlavním posláním Nadace Jistota je pomáhat v konkrétních projektech s konkrétními hmatatelnými výsledky. Vzhledem k nedostatečnému vybavení, které omezuje kvalitu služeb pro staré a dlouhodobě nemocné pacienty, budou peníze z projektu Jistota s Linetem bezpochyby pomáhat na správném místě."

Jaroslav Říšský, předseda správní rady Nadace Komerční banky - Jistota

LINET má za 20 let existence na svém kontě celou řadu ocenění. V roce 2003 získal ředitel firmy Zbyněk Frolík titul Podnikatel roku, o rok později se LINET stal nejobdivovanější firmou v České republice. V roce 2008 byl LINET vyhodnocen jako nejlepší Firma kraje. V regionu, kde podniká, je zkrátka považován za dobrého souseda. V žebříčku Czech Top 100 obhájil letos LINET 4. místo mezi nejobdivovanějšími firmami v České republice.

Společnost LINET patří v oboru nemocničních lůžek mezi čtyři největší společnosti na světě a firma je výjimečná množstvím inovací a vysokou dynamikou růstu. Ročně se v závodě v Želevčicích u Slaného vyrobí desítky tisíc lůžek, dále pak široký sortiment matrací, pacientských stolků a zdravotnického nábytku. Konsolidované výnosy skupiny LINET v obchodním roce 2008/09 přesáhly 2,07 miliardy korun.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 659 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje více než 2,7 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 398 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 688 bankomatů. Téměř 985 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 157 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 32 miliónů individuálních klientů.