Komerční banka uvádí ve spolupráci s Komerční pojišťovnou na trh nové pojištění schopnosti splácet k podnikatelskému úvěru Profi úvěr FIX. Podnikatelé tak získají jistotu, že v případě nepříznivé situace budou schopni plnit své závazky vyplývající z podnikatelského úvěru. Pojištění kryje živnostníkům riziko úmrtí, plné invalidity a dlouhodobé pracovní neschopnosti.

"Doposud jsme tento typ pojištění nabízeli pouze k občanským úvěrům. Z důvodu velmi kladných ohlasů a vzrůstající poptávky ze strany podnikatelů jsme se rozhodli nabídnout tento produkt i podnikatelům. Pojištění ocení zejména drobní živnostníci, kterým často pracovní neschopnost způsobí zastavení veškerých příjmů z podnikání," řekl vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví KB Radko Belada.

Pojištění k podnikatelskému úvěru Profi úvěr FIX je zdarma. Stačí pouze vyplnit dotazník o zdravotním stavu. Není tedy nutná vstupní lékařská prohlídka ani žádné další formality. Limity jsou stanoveny pouze pro vstupní věk. Pojištěnému musí být minimálně 18 let a maximálně 60 let. Součet vstupního věku a pojistné doby v letech nesmí být vyšší než 62 let. Pojištění platí po celou dobu trvání úvěrové smlouvy.

Profi úvěr FIX je speciálně připraven pro podnikatele a malé firmy, kterým nabízí snadnou a rychlou cestu k získání potřebných financí na financování oběžných prostředků, investic i provozních potřeb. Mezi výhody úvěru patří jeho vyřízení ve zrychleném schvalovacím procesu 3 až 5 dnů. Stávající klienti, kteří mají u banky veden běžný účet alespoň po dobu 6 měsíců, navíc mohou získat Profi úvěr FIX bez nutnosti předložení daňového přiznání nebo účetních výkazů. Aktuální úroková sazba úvěru je 12,2 % p.a.

"Profi úvěr Fix se tak stane podnikatelskou půjčkou bez rizika. Pevná úroková sazba a anuitní splácení dávají podnikateli jistotu konstantní výše splátky a pojištění potom jistotu pro případ zdravotních komplikací. To vše podnikatelé ocení především v dnešní ekonomicky nestabilní době," doplnil Radko Belada.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Na 8 930 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 1 632 000 klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 397 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 679 bankomatů. Více než 958 000 klientů využívá jeden z kanálů přímého bankovnictví.

KB je součástí skupiny Société Générale, která je jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 163 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 30 miliónů individuálních klientů.