AGROÚVĚR PGRLF 3+ financoval během prvního měsíce zemědělskou techniku za 130 mil. korun

Společnost Société Générale Equipment Finance posiluje své postavení na trhu financování zemědělců. Ke konci dubna financovala zemědělskou techniku v hodnotě přesahující 146 mil. korun, což představuje meziroční nárůst o 4 %. Tržní podíl společnosti v tomto segmentu dosahoval ke konci 1. čtvrtletí 2012 9 %.

Dobrého výsledku dosáhla Société Générale Equipment Finance (SGEF) díky novému produktu AGROÚVĚR PGRLF 3+, který zemědělcům umožňuje snížit náklady na financování nové zemědělské techniky na minimum. Jen za první měsíc trvání tohoto výhodného úvěru uzavřela společnost obchody v hodnotě takřka 130 mil. korun.

AGROÚVĚR PGRLF 3+ je založen na spolupráci Société Générale Equipment Finance s Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem (PGRLF). Klienti mohou čerpat dotaci na úrokovou sazbu ve výši 3 % z programu Zemědělec PGRLF. Díky novému produktu AGROÚVĚR PGRLF 3+ nabízí SGEF slevu až 3 % ze skutečné výše poskytnutého úvěru jako kompenzaci povinně placeného 1 % navýšení úrokové sazby.

„Société Générale Equipment Finance poskytuje zemědělcům komplexní služby. AGROÚVĚR PGRLF 3+ proto nekončí výhodnou úrokovou sazbou. Nedílnou součástí nabídky je také mimořádně výhodné allrisk pojištění, které sníží výsledné náklady na financování na minimum. Naši klienti z řad zemědělců se mohou plně soustředit na klíčové oblasti svého hospodaření a spolehnout se, že v nás mají při řešení finančních záležitostí silného a spolehlivého partnera,“ uvedl Mikuláš Přibyl, obchodní ředitel SGEF v České republice.

Možnost využít nějaký dotační program je pro zemědělce při rozhodování o koupi nové techniky velmi důležitá, často i rozhodující. Kromě výhodných dotací od PGRLF proto v minulosti využili klienti SGEF také dotací od Evropské investiční banky.