Komerční banka komunikuje mobilně

Komerční banka spustila mobilní verzi korporátního webu. Přizpůsobila se tak klientům, kteří na web Komerční banky přistupují z přenosných zařízení.

Mobilní verze webu byla iniciována na základě pravidelných statistik, které dlouhodobě potvrzovaly vysoký počet přístupů z chytrých telefonů a tabletů. Tato zařízení slouží primárně k hledání rychlých informací, nikoliv podrobných popisů produktů, a tomu byla přizpůsobena architektura mobilního webu a jeho obsah. Sekce nejvíce navštěvované pomocí tabletů a chytrých telefonů proto tvoří základ webu. Mobilní verze z velké části využívá také vazeb na další mobilní aplikace Komerční banky, například mobilnibanka.cz.

Vstup na mobilní verzi webu je automatický. Pokud systém rozpozná mobilní zařízení, primárně ho směřuje na mobilní verzi webu. Notebooky a stolní počítače mají naopak nastaven vstup na korporátní web KB. V obou případech je vstup na druhou verzi dostupný přímo na vstupní stránce.

„Zprovoznit plně optimalizované mobilní verze korporátního web sídla jsme se rozhodli na základě dlouhodobě rostoucího počtu přístupů z chytrých telefonů a tabletů. Velikost a ergonomie ovládacích prvků je přizpůsobena dotykovým displejům. Rovněž rozsah zobrazených položek ve struktuře vychází vstříc nejžádanějším stránkám zobrazovaným na mobilních zařízeních,“ dodává David Horák, webmaster KB.