• Články
  • Půjčky pro malé a střední firmy

Půjčky pro malé a střední firmy

Půjčky pro malé a střední firmy slouží například pro nákup zásob, vybavení, provoz nebo cokoli jiného spojeného s podnikáním. V Komerčce si můžete vybrat z krátkodobých, střednědobých či dlouhodobých úvěrů nebo mezi účelovou a neúčelovou půjčkou. Jako podnikatel nebo firma můžete využít také povolený debet nebo kreditku.

Účelové půjčky

V Komerční bance si můžete vybrat hned z několika půjček pro malé a střední firmy. Pokud potřebujete peníze na něco konkrétního, vhodné jsou účelové půjčky. U nich sice musíte například pomocí faktur prokázat, na co jste peníze použili, zato u nich ale často dostanete výhodnější úrok než u neúčelových půjček. Půjčit si můžete třeba na auto, rekonstrukci provozovny nebo nové stroje.

Účelový úvěr můžete čerpat v českých korunách, ale i v eurech, pokud například nakupujete techniku v zahraničí. Můžete si vybrat mezi pevnou a pohyblivou úrokovou sazbou. A výhodou pro vás může být i možnost nastavit si splátkový kalendář s pravidelnými či nepravidelnými splátkami.

Provozní úvěry

Provozní úvěry jsou typem neúčelové půjčky pro malé a střední podnikatele. Ti tak získávají peníze na samotný provoz, nákup zásob, ale i na investice nebo na překlenutí přechodného finančního výpadku, když se například klienti zpozdí s proplacením faktur.

Takový úvěr se vám hodí i v případě, že chcete půjčku čerpat v jiné měně než v českých korunách, a sice v eurech, dolarech, librách nebo chorvatských kunách.

Kontokorent a kreditní karta pro malé a střední firmy

Případný finanční výpadek vám pokryje povolený debet pro podnikatele, který si můžete sjednat s limitem až do 300 000 Kč. Funguje stejně jako běžný kontokorent, jedná se tedy o doplněk k podnikatelskému účtu, který vám umožní jít do minusu. S každou příchozí platbou přečerpanou částku dorovnáváte, přičemž podmínkou je být do 360 dnů od přečerpání na účtu v kladných číslech nebo alespoň na nule.

S kreditní kartou si u nás jako podnikatel nebo firma můžete nakoupit potřebné vybavení, materiál nebo cokoli jiného pro váš byznys, a ještě získáte 1 % z plateb zpět na váš podnikatelský účet. Limity na kartě se pohybují od 50 000 pro nové klienty až do 500 000 pro ty, co už u nás mají podnikatelský účet alespoň půl roku.

Žádost o půjčku pro malé a střední firmy

Samotný proces schválení půjčky pro malé a střední firmy je jednoduchý. Zvláště, když už jste naším klientem a máte u nás například podnikatelský účet, kontokorent nebo jiné produkty. O půjčku si můžete zažádat v internetovém bankovnictví MojeBanka Business nebo aplikaci Mobilní Banka Business.

Pokud naším klientem zatím nejste, můžete o půjčku zažádat po telefonu nebo si domluvit schůzku na pobočce.

Sjednejte si