• Články
  • Půjčky pro OSVČ a podnikatele na volné noze

Půjčky pro OSVČ a podnikatele na volné noze

I drobní živnostníci někdy potřebují finanční výpomoc a podnikatelské půjčky jsou v dnešní době zcela běžné. Jste třeba freelancer, který cestuje po světě jako digitální nomád, a rozbije se vám notebook, máte květinářství a pokazí se lednice na květiny nebo podnikáte v úplně jiném oboru a potřebujete nové vybavení, bez kterého nemůžete vydělávat. Pomoci vám může nejen půjčka pro OSVČ a lidi na volné noze, ale i kontokorent nebo kreditní karta pro podnikatele.

Peníze prakticky okamžitě k dispozici

Může se stát, že peníze potřebujete hned. Omylem si polijete kávou počítač a bez něj nemůžete dál pracovat. Sehnat okamžitě půjčku nemusí být snadné, protože taková situace může nastat třeba o víkendu. Ale všechno má své řešení.

Pomůže vám kontokorent neboli povolený debet pro podnikatele. Dobře vám poslouží jako finanční rezerva v případě, že peníze potřebujete rychle a víte, že je brzo vrátíte, např. s další fakturací. Splácíte ho jakýmkoli připsáním peněz na váš účet a úroky platíte jen z částky v minusu. Na vrácení celé částky máte až 360 dní. 

Jakmile vám banka povolený debet jednou schválí, můžete ho používat opakovaně a nemusíte o něj znovu žádat. Když ho zrovna nevyužíváte (nejste na svém účtu v minusu), neplatíte nic. Kontokorent se hodí mít jako finanční pojistku, kterou můžete, ale nemusíte využít. Spadá mezi neúčelové půjčky, koupíte z něj tedy cokoli podle potřeb vašeho podnikání.

Pokud už u nás máte podnikatelský účet, snadno si povolený debet sjednáte online v internetovém bankovnictví nebo mobilní aplikaci.

Užitečným pomocníkem pro vás může být i kreditní karta pro podnikatele. S kreditkou získáte bezúročné období (v Komerční bance až 45 dní). Pokud s ní platíte, ale peníze stihnete včas vrátit, nezaplatíte žádný úrok. I kreditní karta vám poslouží jako finanční rezerva pro případ, že vás zastihne nečekaný výdaj, a jakmile ji máte, můžete ji použít kdykoli.

Navíc se s ní obvykle pojí další výhody – např. s kreditkou pro podnikatele od Komerčky získáte:

  • 1 výběr z bankomatu v zahraničí zdarma
  • 1 % z každé platby zpátky
  • Vstup do letištního salonku Mastercard v Praze a Vídni
  • Právní asistenci zdarma
  • Cashback u obchodníků v ČR zdarma

Dlouhodobá půjčka pro OSVČ

Když potřebujete půjčit vyšší částku a chcete ji splácet dlouhodobě, třeba na koupi dražšího stroje nebo vybavení, řešením je pro vás klasický podnikatelský úvěr. Jestli s podnikáním teprve začínáte, můžete se poohlédnout přímo po úvěru pro začínající podnikatele.

Pokud si chcete půjčit v Komerčce a už jste klientem, můžete o úvěr požádat online přes internetové nebo mobilní bankovnictví pro podnikatele

Podnikatelský Profi úvěr

  • Až do výše 5 milionů Kč
  • Pohyblivá nebo pevná úroková sazba
  • Splácet můžete až 7 let
  • Žádost schválíme obvykle do 5 dnů


Jak si sjednat podnikatelský úvěr krok za krokem >>

Sjednejte si úvěr