• Články
  • Bankovní účty pro OSVČ a drobné podnikatele

Bankovní účty pro OSVČ a drobné podnikatele

Podnikatelský účet sice podle zákona mít nemusíte, ale jako drobným podnikatelům, freelancerům či třeba řemeslníkům vám dokáže podnikání ulehčit. V Komerční bance jsme připravili několik bankovních účtů pro OSVČ s nabídkou aplikace Fakturoid na tvorbu i správu faktur.

Zlepšete svůj přehled o příjmech a výdejích

Je jedno, zda jste freelancer, řemeslník, živnostník nebo jakýkoli drobný podnikatel, vždy potřebujete jasně vědět, kolik jste přijali, vydali a zda už máte všechny vystavené faktury uhrazené.

Část příjmů i výdajů se sice řeší tzv. přes pokladnu (platby, které vám zaplatí vaši zákazníci v hotovosti a vy jim na ně vystavíte doklad, nebo naopak zaplatíte vašim dodavatelům hotově), v podnikání se však bankovní účet pro podnikatele hodí. Nejen pro přehled zda jste zaplatili faktury, nebo naopak zákaznici zaplatili vám, ale i pro případy, kdy vám zákazníci platí kartou přes platební terminál.

V neposlední řadě bude za váš samostatný podnikatelský účet ráda i vaše účetní, nebude muset v bankovních výpisech hledat, co je soukromá platba za nákup potravin na víkend a co do podnikání patří.

Výhody bankovního účtu pro OSVČ

Podnikatelský účet není pro podnikatele povinností, může vám však přinést několik důležitých výhod.

  • Máte lepší přehled o firemních příjmech a výdajích
  • Účetní z něj snadno získá všechna potřebná data pro daňové přiznání
  • Můžete si k němu sjednat kontokorent pro podnikatele 
  • Dostanete k němu platební kartu k podnikatelskému účtu 
  • Při žádosti o půjčku má už vaše podnikání v bance historii a bude snazší na úvěr dosáhnout

Druhy bankovních účtů pro OSVČ

V Komerční bance nabízíme několik bankovních účtů pro podnikatele a firmy. K základním patří běžný účet v Kč vhodný pro ty, kteří chtějí jednoduchý podnikatelský účet.

Další možností je běžný účet v cizí měně pro všechny, kteří přijímají plat či alespoň část příjmů z ciziny nebo v cizí měně. Na výběr mají účet v EUR, USD, RUB a dalších patnácti měnách. Problém není ani debetní karta, hotovostní a bezhotovostní platby, online bankovnictví a mnohé další.

Následují již profesionálnější účty, které skýtají mnohem více služeb, podporu a aplikaci Fakturoid k tvorbě a správě faktur zdarma. První z nich je Profi účet, který je ideální pro každého, kdo si chce k účtu navíc i ulehčit účetnictví.

Luxusnější bratříček Profi účtu je bankovní účet Profi účet Gold, který nabízí nadstandardní podporu a služby, Zlatou kartu, vkladovou kartu, nadstandardní cestovní pojištění pro vlastníka i jeho rodinu, výběr z bankomatů po celém světě zdarma i např. možnost druhého účtu v korunách či cizí měně.

Poslední podnikatelský účet je Profi účet pro začínající OSVČ a umožňuje všem začínajícím podnikatelům vyzkoušet si zdarma všechny výhody podnikatelského Profi účtu.

Ke všem účtům můžete zvýhodněně využívat již zmíněný online nástroj pro tvorbu i správu faktur Fakturoid, popř. Profi program, který vám umožní mít podnikatelský i osobní účet zdarma a na jednom místě. 

Můžete si zároveň sjednat i kontokorent pro podnikatele, a to i v případě, že jste začínající podnikatel v prvním roce podnikání. A pokud chcete umožnit svým zákazníkům platit kartami, máme výhodné podmínky na platební terminály.

Sjednejte si podnikatelský účet