Půjčka pro mladé na cokoli

Půjčka pro mladé, ať už jednotlivce nebo páry, může hodně pomoci na cestě k osamostatnění a vkročení do dospělého života. Pro věci spojené se studiem i zařizováním nového bydlení skvěle poslouží osobní půjčka na cokoli. Tu si můžete vzít i v páru a dosáhnout tak na vyšší částku, nicméně buďte obezřetní a předem se domluvte, jak postupovat, kdyby jeden z vás nemohl nebo nechtěl půjčku dále splácet.

Mladí lidé, kteří mají čerstvě po škole, stojí na prahu další životní etapy. Čeká je hledání první práce, vylétnutí z hnízda a postavení se na vlastní nohy. Někteří mají z dob studií našetřené nějaké peníze, které jim start ulehčí, jiné podpoří rodiče. Někdy ale našetřené finance a podpora od rodičů nemusí stačit, třeba když si potřebujete vybavit první byt.

Do začátku tak budete potřebovat alespoň základní zařízení bytu jako pračku, lednici, další spotřebiče, a také vybavení jako gauč, postel apod. Částka na zařízení bytu se může pohybovat v desítkách i stovkách tisíc korun. Jednou z variant, jak na to sehnat peníze, je osobní půjčka na cokoli.

Půjčka pro mladé od velké banky

Půjčka u velké banky vám garantuje solidní přístup. O půjčku si můžete zažádat online nebo na pobočce, kde s vámi bankovní poradci situaci podrobně proberou a doporučí vám vhodné řešení. Banka vám půjčí do určité částky, tak abyste se v budoucnu nedostali do problémů se splácením. Pokud se během splácení stane, že se rozejdete, přijdete o práci nebo onemocníte a nebudete moci půjčku splácet, hlavně vše řešte včas. Banka vám pomůže najít vhodné řešení, například půlroční odklad splátek.

Pokud si chcete půjčit u Komerční banky a už u nás máte účet, můžete si půjčku domluvit i přes internetové bankovnictví MojeBanka nebo aplikaci Mobilní banka. Termín splátky si pak nastavíte podle sebe, ideálně pár dní po výplatě. Vyhnete se tak tomu, že byste se dostali do prodlení se splátkou, kdyby se váš zaměstnavatel s výplatou zpozdil nebo den výplaty vyšel na víkend či svátek. Můžete se také pojistit proti tomu, že nebudete moci půjčku splácet, například z důvodu dlouhodobé nemoci, ztráty zaměstnání či invalidity.

Společná půjčka pro mladé páry nemusí být nejlepší řešení

Spotřebitelský úvěr si můžete vzít i v páru. Jeden z vás bude v pozici žadatele a druhého z páru uvede jako spolužadatele. Pokud si o půjčku zažádáte společně, dostanete od banky možnost půjčit si více peněz, než kdybyste žádali sami. Je to tím, že příjmy v tu chvíli dokládáte oba dva, na základě čehož vám banka může více půjčit. Půjčku v páru ale obecně nesezdaným párům spíše nedoporučujeme, v případě rozchodu totiž není úplně jednoduché spolužadatele z půjčky vyvázat.

Sjednejte si osobní úvěr