Zneužití kreditní karty

Pokud máte podezření na zneužití kreditní karty, ihned volejte na +420 955 512 230, kde vám kartu trvale zablokujeme. Pomůžeme vám také na jakékoli pobočce. Nová karta vám přijde během několika dnů poštou. Když s kartou přijdete i o doklady, můžete si stále na pobočce vybrat peníze, a to až do výše 6 500 Kč. Pokud jste kartu neztratili, ale pouze zapomněli na bezpečném místě, můžete si ji sami zamknout a potom zase odemknout. Kreditní i debetní karty před zneužitím ochrání pojištění – to se u nás vztahuje i na karty jiných bank a důležité osobní věci.

Stane se to raz dva. Platební kartu můžete zapomenout v obchodě na pokladně, u bankomatu nebo třeba na stole v restauraci. A když vám někdo ukradne peněženku, jako první půjde právě po kartách. Ať už se jedná o debetní, nebo kreditní kartu, na nic nečekejte a hned volejte na naši nonstop Podporu platebních karet na +420 955 512 230. Po nahlášení ztráty nebo podezření na odcizení vám kartu okamžitě zablokujeme. Stoplistace je trvalá blokace karty. S kartou od té chvíle nemůžete platit nebo vybírat peníze.

Pokud zrovna nemáte telefon po ruce nebo nemůžete z nějakého důvodu volat, pomůžeme vám také na nejbližší pobočce.

Trvalé zablokování karty (stoplistace) je nevratné, ale během několika dní od nás dostanete kartu novou. Pošleme vám ji poštou nebo si pro ni můžete přijít na pobočku. Situaci vždy řešíme v co nejkratší možné době, abyste mohli svou kartu a účet využívat zase naplno. Kartu si může v řádu dnů nahrát do svého mobilního zařízení a nemusíte čekat na doručení fyzické karty.

Pokud jste v zahraničí, můžeme vám poslat kartu i na místo, kde se právě nacházíte.

Okamžitý výběr peněz na pobočce při ztrátě dokladů i karty

Někdy se spolu s kartou ztratí i celá peněženka s osobními doklady, což vám zkomplikuje možnost dostat se k penězům na účtu. V takovém případě si můžete ve všech našich pobočkách po celé ČR v tzv. nouzovém režimu vybrat peníze na nezbytné výdaje i bez občanky. Z vašeho účtu vám můžeme vydat až 6 500 Kč.

Kartu můžete sami zamknout

Může se stát, že kartu neztratíte, ale třeba jen zapomenete třeba na chalupě. V takovém případě si můžete zamknout kartu sami v internetovém nebo mobilním bankovnictví. Zamčení kartu dočasně zablokuje, takže s ní nepůjde platit, ani vybírat hotovost (platí i pro digitální verzi v mobilu či hodinkách). Až se pro kartu vrátíte, zase si ji sami odemknete a můžete ji v klidu dál používat. Zamčení karty je praktické využívat i pro cesty do zahraničí.

Pojistěte se proti zneužití karty

Abyste měli jistotu, že při ztrátě karty nepřijdete o peníze, sjednejte si pojištění platebních karet Merlin. Když dojde ke zneužití karty, Merlin vám částku do určité výše vrátí. Vztahuje se i na některé bankovní poplatky spojené se ztrátou karty jako je třeba poslání nového PIN kódu nebo vydání nové karty po blokaci.

Pojištění se vztahuje i na karty jiných bank nebo vaše osobní věci jako jsou klíče nebo peněženka. Platí po celém světě, takže se skvěle hodí na dovolenou nebo jiné výlety do ciziny. A ve variantě pro děti zahrnuje i pojištění odpovědnosti za škodu, když se dítěti podaří něco rozbít.

Stejně jako ke každému jinému úvěrovému produktu, si k nim můžete sjednat i pojištění schopnosti splácet.

Placení kreditní i debetní kartou má své výhody v podobě možnosti podání reklamace na zneužití karty nebo na zakoupené zboží a službu. Pokud jste si objednali službu nebo zboží a obchodník doručil zcela jiné a nereaguje na vaše urgence, kontaktujte nás a konkrétní transakci reklamujte.

Nonstop Podpora pro blokaci platebních karet +420 955 512 230.

Uložte si číslo do svého telefonu.