• Články
  • Platební karta pro děti – proč ji dětem založit

Platební karta pro děti – proč ji dětem založit

Platební karta pro děti je užitečný pomocník pro získání finanční gramotnosti. Děti se učí prostřednictvím karty a účtu zacházet s penězi, mají možnost seznámit se s internetovým i mobilním bankovnictvím a vy máte zároveň neustálý přehled o zůstatku i o tom, za co váš potomek utrácí.

Dětský účet můžete svým potomkům založit od 6 let, takže si už v první třídě můžou třeba kartou zaplatit svačinu. Součástí účtu je debetní platební karta pro děti. Dítě je držitelem karty, ale majitelem účtu jste vy jako rodič.

Limity pro platby

Limity pro platby a výběry z bankomatu můžete dítěti nastavit podle vlastního uvážení, nebo využít naše přednastavené limity.

Celkový týdenní limit pro platby (včetně těch na internetu) i výběry je přednastavený na 500 Kč a je může být rozdělený následujícím způsobem:

  • platby u obchodníka / na internetu: 500 Kč, výběry z bankomatu: 500 Kč
  • platby u obchodníka / na internetu: 0 Kč, výběry z bankomatu: 500 Kč
  • platby u obchodníka / na internetu: 500 Kč, výběry z bankomatu: 0 Kč

Limity se dají se měnit vždy po celých pětistovkách a nastavujete je vždy vy, jako rodič, dítě samo si je změnit nemůže. Dále na kartě můžete povolit nebo zakázat platby na internetu.

Veškeré transakce máte plně pod kontrolou, nejen díky přístupu k účtu přes internetové bankovnictví, ale i prostřednictvím notifikací, které si můžete nastavit na vašem chytrém telefonu (push-notifikace), e-mailu nebo SMS. Platební kartu si dítě může samo nahrát do chytrého telefonu i hodinek, nebo mu s tím pomůžete vy. 

Děti se mohou seznámit s internetovým a mobilním bankovnictvím, naučí se bezpečně platit kartou nebo vybírat z bankomatu. Na účet můžete dítěti posílat třeba peníze k narozeninám nebo kapesné. Stačí si nastavit trvalý příkaz ze svého účtu a dítě tak dostane kapesné vždy stejný den v měsíci.

Platební karta pro děti s unikátním designem

V Komerčce si může vaše dítě (nebo vy za něj) vybrat, jak bude platební karta vypadat. K dětskému účtu je karta s unikátním designem zdarma. Je jen na dítěti, jestli na kartě bude motiv z našich limitovaných edicí nebo obrázek z galerie, třeba z Junior edice. Unikátní design si můžete vybrat v průběhu sjednání karty.

Kartu aktivujete na platebním terminálu v obchodě kontaktní platbou (vložením do terminálu) a zadáním PINu, případně výběrem hotovosti z jakéhokoli bankomatu nebo bez výběru peněz v bankomatu KB přes volbu „Další služby“.

Výhody platební karty pro děti u KB

Jak získat platební kartu pro děti

MůjÚčet Junior můžete založit svému dítěti ve věku od 6 do 15 let. Účet potom může využívat až do 18 let. Od 15 let pak může přejít z Junior účtu na studentský účet G2.

Jak založit dětský účet

  • Stávající klienti můžou o dětský zažádat v internetové bankovnictví MojeBanka (v zeleném košíku najdete položku „Sjednat MůjÚčet Junior“)
  • Noví klienti můžou o účet zažádat online. Smlouvu k podpisu potom přiveze kurýr. Účet založíte také na jakékoli pobočce KB.
  • Se sjednáním dětského účtu vám také pomůžeme na Infolince 800 521 521.

Jaké doklady budete potřebovat:

  • Zákonný zástupce (rodič) – 2 doklady totožnosti (občanský průkaz a pas nebo řidičský průkaz)
  • Rodný list dítěte 

Sjednejte si MůjÚčet Junior